X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Chişinăuienii, sancţionaţi pentru anvelope cu crampoane (FOTO)

28 noi. 2014,, 13:00   Societate
30989 4
Foto: noi.md
Cu o săptămînă înainte de sosirea iernii calendaristice, inspectorii rutieri le-au amintit conducătorilor auto să treacă la cauciucuri de iarnă, aplicînd, totodată, amenzi pentru acestea, relatează NOI.md.

Inspectoratul Naţional de Patrulare a avertizat cetăţenii la începutul acestei săptămîni să-şi pregătească automobilele pentru iarnă şi condiţii climaterice nefavorabile şi mulţii şi-au „încălţat” autovehiculele cu anvelopele de care dispuneau, achitînd ulterior o amendă pentru aceasta.

„Veste bună? Domnilor şoferi… Sau eu nu cunosc ceva???? Reiese că dacă nu e gheţuş, anvelopele de iarnă trebuie să fie fără crampoane! Un inspector de patrulare a aplicat o amendă de 1000 de lei moldoveneşti şi a spus ferm să îmbrac cauciucurile cu crampoane doar cînd va fi gheţuş”, a scris un şofer amendat pe pagina sa de pe reţelele de socializare.

Oricît de indignaţi ar fi conducătorii auto, articolul 224 al Codului contravenţional stipulează că „circulaţia pe drumurile naţionale a vehiculelor cu şenile, a vehiculelor echipate cu pneuri utilate cu crampoane (în afara perioadei 1 decembrie – 1 martie … se sancţionează cu amendă de la 30 la 50 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 150 la 200 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice”.

Totodată, meteorologii prognozează în timpul apropiat o răcire a vremii, însoţită de precipitaţii, pe drumuri e posibil să se formeze gheţuş.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?