Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Pentru desfăşurarea exit-pollurilor la alegerile parlamentare s-a înregistrat o singură companie

28 noi. 2014,, 12:05   Politică
5156 0
Foto: ria.ru
O singură companie a depus documentele la Comisia Electorală Centrală pentru a desfăşurat sondaje exit-poll la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Informația a fost comunicată agenției "Infotag" de secretarul CEC, Andrei Volentir. Potrivit spuselor sale, "documentele pentru dreptul de a desfăşura sondaje a depus doar Compania de Cercetare Sociologică și Marketing (FOP)".

"Conform legislaţiei, orice sondaje în privinţa preferinţelor politice ale alegătorilor pot avea loc doar cu avertizarea prealabilă a CEC. Alte companii nu se mai pot înregistra, deoarece joi a expirat termenul de depunere a documentelor", a spus Volentir.

Secretarul CEC a menţionat că la următoarea şedinţă a Comisiei, care va avea loc vineri, va fi discutată înregistrarea FOP pentru desfăşurarea exit-pollului.

Exit-poll este o metodă de determinare rapidă prealabilă (pînă la calculul final al voturilor - "I") a rezultatelor alegerilor prin intermediul intervievării alegătorilor la ieşirea din secţia de vot. Sarcinile principale ale exit-pollului sînt obţinerea posibilităţii de a prognoza operativ rezultatul alegerilor şi acumularea datelor statistice despre electorat. În Moldova exit-pollurile s-au folosit atît la alegerile parlamentare, cît şi la cele locale. Ultimul sondaj de acest gen s-a realizat la alegerile locale din Chişinău, în 2011.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?