Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

BNM a păstrat neschimbate ratele instrumentelor politicii monetar-creditare

28 noi. 2014,, 10:30   Economie
2424 0
Foto: mirtv.md
Consiliul de administraţie (CA) al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a păstrat neschimbate ratele instrumentelor politicii monetar-creditare.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la BNM, rata de bază la operaţiunile de termen scurt a fost păstrată la nivelul de 3,5%, creditele overnight - 6,5%, depozitele overnight - 0,5%. Nu s-a schimbat nici norma rezervelor obligatorii din resursele atrase - 14%.

Decizia a fost luată luînd în calcul situaţia macroeconomică, mediul economic extern, tendinţele şi prognozele indicilor macroeconomici pentru perspectivă de termen mediu.

Decizia este motivată de aspiraţia de a asigura condiţii monetare adecvate pentru stimularea procesului de creditare şi dezvoltare a cererii, precum şi pentru consolidarea perspectivelor de menţinere a inflaţiei în limitele indicilor ţintă 5% ± 1,5 p.p.

BNM promite să continue monitorizarea situaţiei din economia naţională şi mondială, inclusiv dinamica de consum a populaţiei, transferuri, indicatorii pieţei valutare şi modificarea condiţiilor de comerţ extern pentru menţinerea inflaţiei şi asigurarea stabilităţii preţurilor.

Actualele rate nu au fost modificate din aprilie 2013, cînd s-au redus cu 1%. Ratele precedente rămăseseră neschimbate din martie 2012. Următoarea şedinţă a CA pentru politica monetară va avea loc pe 30 decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?