Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministrul de externe al Transnistriei din nou se plînge de blocarea regiunii

26 noi. 2014,, 11:30   Politică
4963 12
Foto: novostipmr.com
Ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, reprezentantul politic al Tiraspolului la negocierile în formatul "5+2", Nina Ştanski, s-a plîns din nou de blocarea regiunii. Potrivit agenţiei "Infotag", într-un interviu acordat revistei moscovite "Русский репортер", ea a spus, că "în Transnistria sînt toate condiţiile pentru a trăi în prosperitate, dar republica trebuie deblocată".

"Astăzi, aflîndu-ne în condiţii de sancţiuni şi blocată, Transnistria nu doar că nu renunţă, dar devine şi mai unită. Dacă am fi fost eliberaţi de cătuşele de blocadă, le-am putea oferi transnistrenilor un aşa nivel de securitate, că nu doar toţi transnistrenii s-ar întoarce de la muncă din Rusia, dar şi oameni din republicile vecine ar fi venit la noi să lucreze. Nu ne-ar fi ajuns forţele proprii, forţă de muncă, pentru a rula la maxim "maşina economică", pe care am reuşit să o salvăm", a spus ea, adăugînd că "regimul «ruşii nu se dau bătuţi», a fost aplicat în Transnistria încă în 1989".

"Este surprinzător atunci cînd colegii noştri comit aceleaşi greşeli, amplificînd blocada şi presiunea. Noi devenim mai puternici, obţinem mai multă experienţă din tristele lecţii de istorie. Toate acestea duc la o mai mare consolidare a societăţii", a spus ea.

Ştanski recunoaşte că "Rusia ajută Transnistria să supravieţuiască şi să prospere, dar puţin probabil că republica s-ar fi păstrat, dacă nu ar fi fost poporul Transnistriei".

"Prezenţa Rusiei în Transnistria este acel factor determinant care ne-a ajutat să supravieţuim şi să rămînem pe linia de plutire pînă acum. Rusia este garantul drepturilor persoanelor care trăiesc aici, în Transnistria, drepturile ruşilor etnici, a cetăţenilor ruşi, a tuturor compatrioţilor", a spus Ştanski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?