X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Zeci de familii din Bălţi luptă cu frigul din cauza unor vecini netrebnici

26 noi. 2014,, 09:45   Societate
2519 0
Foto : severopost.ru
Zeci de familii din Bălţi îngheaţă în apartamente din cauza vecinilor care nu şi-au achitat datoriile acumulate pe parcursul mai multor ani faţă de furnizorul de căldură. Oamenii spun că au ajuns la limita răbdării. De cealaltă parte CET-Nord spune că va începe livrarea căldurii doar când vor fi achitate toate datoriile, care ajung la 1.200.000 de lei.

Oamenii spun că din cauza frigului au de suferit mai ales copiii, care se îmbolnăvesc des.

"Căldura e plătită, datorii nu avem, dar copilul care are numai trei luni, trebuie să sufere".

"Uitaţi-vă, una, două plapume şi încă mai punem una deasupra, este imposibil. Nu avem încotro, copiii sunt mici. Dormim toţi împreună".

"Este un locatar are datorii 59.000 de lei, nu a achitat căldura îmi pare că din 2006. În rezultatul judecaţii s-a stabili ca să plătească câte 400 de lei pe lună, are nevoie de ani buni să plătescă 60.000".

Un alt bloc aceeaşi situaţie, pereţi reci şi oameni bolnavi.

"Nu m-am gândit că voi ajunge la bătrâneţe şi voi îngheţa în propriul apartament, de la frig mă dor picioarele", a zis o femeie.

Potrivit responsabililor de la CET-Nord de vină pentru situaţia creată ar fi preşedinţii asociaţiilor de locatari care gestionează blocurile.

"Acolo nu se lucrează cu cei care au acumulat datorii. Pe ei trebuie de acţionat în judecată. Prin intermediul instanţei să-i oblige să achite", a explicat directorul adjunct CET-Nord Bălţi, Nicolae Cuşnir.

Până acum, trei din cele 700 de blocuri din oraşul Bălţi nu au fost conectate la agent termic din cauza datoriilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?