Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Membrii partidului „Renaștere” aderă la PD

24 noi. 2014,, 11:00   Politică
4724 10
Foto: gagauzinfo.md
Liderii organizațiilor teritoriale a mișcării social-politice Renaștere-Возрождение au anunțat că aderă la Partidul Democrat din Moldova. După ce anterior au declarat că se retrag din cursa electorală, astăzi membrii formațiunii au anunțat că decizia a fost luată în favoarea democraților, informează NOI.md.

Potrivit vicepreședintelui formațiunii, deputatului Oleg Babenco, scopul partidului „Renaștere” este de a asigura coeziunea socială, pe fondul acțiunilor destabilizatoare care au loc în societate. Babenco a specificat că programele electorale ale partidului „Renaștere” și PD coincid în proporție de 90 la sută.

„A rămas o săptămînă pînă la alegeri și vedem că astăzi situația se schimbă. Din păcate, apar tot mai multe tendințe extremiste, care vor să distrugă pacea și înțelegerea în societate. Noi ne dorim ca unitatea civilă să fie păstrată. Ne retragem din cursă în favoarea Partidului Democrat și vom susține partidul în timpul care a mai rămas. De ce? În primul rînd este un partid tolerant, cu adevărat democratic. Este practic unicul partid care are printre candidați reprezentanți ai minorităților naționale. Ne facem griji ca Moldova noastră să nu repete scenariul Ucrainei”, a precizat Babenco.

Sîmbăta trecută, Comisia Electorală Centrală a luat act de cererea depusă de mişcarea social-politică „Ravnopravie”, privind retragerea din cursa electorală. Liderul formațiunii, Valeri Klimenko, a afirmat că decizia a fost luată și din cauza șanselor mici ale partidului de a accede în parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?