Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ședințele Parlamentului vor putea fi vizionate de pe telefonul mobil

17 noi. 2014,, 13:20   Societate
2499 0
Foto: tv7.md
O echipă de specialiști IT din Moldova au elaborat o aplicație mobilă ce va permite utilizatorilor să acceseze orice informație de pe site-ul Parlamentului, într-o manieră mai simplă. Deținătorii de smartphone-uri vor putea urmări online ședințele legislativului și chiar adresa întrebări fiecărui deputat în parte. Conceptul aplicației a fost prezentat astăzi de vicepreședintele Parlamentului Sergiu Sîrbu, informează NOI.nd.

Potrivit lui Sîrbu, propunerea de creare a noului program a venit din partea unui grup de tineri specialiști. Aceștia au lucrat la proiect alături de echipa Parlamentului, timp de trei luni, fără a fi remunerați. Vicepreședintele legislativului a ținut să precizeze că în așa mod cetățenii vor fi mai aproape de aleșii poporului.

„Aplicația mobilă va fi intitulată simplu – Parlamentul Republicii Moldova. Tinerii activi civic vor să fie la curent cu toate activitățile Parlamentului, din prima sursă. Iată de ce am venit cu elaborarea unei aplicații mobile, care va fi un fel de site mobil, dar mult mai comod de utilizat, unde vor fi informații de bază despre structura, componența și agenda Parlamentului. Acum va fi mai simplu să putem viziona ședințele Parlamentului. Vom avea un modul prin care fiecare cetățean îi va putea contacta direct pe deputați”, a precizat Sîrbu.

Aplicația mobilă va putea fi descărcată gratuit de pe site-ul Parlamentului și utilizată pe larg după alegerile din 30 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?