X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

„Insula speranţei” de la Coloniţa, în căutarea unor „mîini sigure” (FOTO)

14 noi. 2014,, 17:15   Societate
7473 2
Foto: noi.md
Voluntarii de la azilul pentru animale vagabonde „Insula Speranţei” de la Coloniţa mai speră să găsească ajutor în legătură cu recentele evenimente, mizînd pe receptivitatea oamenilor de bună credinţă, relatează NOI.md.

În azil, care a fost deschis în anul 2013, sînt adăpostiți 140 de maidanezi. Sub denumirea de „azil” se subînțelege un hambar părăsit al unei ferme din afara satului, prin care suflă un vînt rece imposibil de suportat. Voluntarii au organizat adăpostul pentru animalele străzii pe loc gol: au îngrădit un teritoriu mic cu sîrmă ghimpată, au instalat cuşti improvizate şi astfel încearcă să salveze vieţile patrupezilor.

Viitoarea soartă a azilului „Insula Speranţei” deocamdată nu este clară, deoarece primarul satului Coloniţa, Angela Zaporojan, a cerut ca pînă în luna mai hambarul să fie eliberat. Cauza este banală – în curînd, pe aceste cîmpii trebuie să apară case de locuit, în legătură cu planul general de dezvoltare a teritoriului local.

Pentru voluntari şi pînă acum era destul de greu să găsească un teren, iar acum şi mai mult. Dar oamenii cu inimă mare nu cedează atît de uşor şi nu renunţă la ideile lor. Ei continuă să-i opereze pe patrupezi, să-i vaccineze şi să-i sterilizeze, iar ulterior le găsesc stăpîni noi.

„Sincer, noi ne-am pierdut speranța – să găseşti un lot de pămînt nu este atît de simplu. Cu atît mai mult că pentru arendă se iau bani mari. Le aducem mulţumiri tuturor celor care pînă acum ne aduceau măcar cîte un leu şi ne ajutau să păstrăm viaţa animalelor afectate. De acum ne rămîne doar să sperăm că vom reuşi să le predăm, pînă în termenul indicat, în mîini bune. Însă nu am dori să închidem azilul în aşa mod”, a explicat voluntara Iulia.

„Insula Speranţei” va fi bucuroasă de orice ajutor. Dacă doriţi să acordaţi ajutor azilului, sunaţi la numerele:

079-202-822 - Anna
067-656-507 - Iulia
068-224-417 - Olga
069-062-376 – Nora
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?