X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Tiraspolul este nemulţumit de reţinerile la frontiera cu Ucraina a automobilelor cu numere transnistrene

13 noi. 2014,, 11:30   Politică
3779 0
Foto: delfi.ee
Autorităţile autoproclamatei RMN sînt nemulţumite de atenţia sporită din partea grănicerilor ucraineni faţă de automobilele cu numere de înmatriculare transnistrene.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Comitetul Vamal al regiunii, în noaptea de miercuri, la punctul ucrainean de trecere "Cuciurgan" au fost reţinute 13 automobile, ce urmau să ajungă la agenţi economici din Transnistria. Doar după o pauză de cîteva ore serviciile vamale ale Ucrainei au permis unui număr de cinci automobile să treacă frontiera.

Potrivit şoferilor, reprezentanţii structurilor ucrainene cer transportatorilor prezentarea certificatelor originale de înregistrare în Moldova.

Conform datelor Comitetului, în total la frontiera externă a Ucrainei (inclusiv la punctele de trecere cu ţările vecine Uniunii Europene, Rusia şi Belarus) sînt reţinute peste 40 de mijloace de transport cu mărfuri pentru Transnistria. Transportatorilor li se cere să prezinte documente suplimentare şi informaţii despre marfă şi destinatar.

Tiraspolul oficial consideră aceste acţiuni nejustificate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?