X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Veteranii războiului de pe Nistru au dezvăluit detalii despre incidentul de la Aeroport

12 noi. 2014,, 13:15   Societate
10456 40
Foto: ipn.md
Reprezentanții Asociației Veteranilor de război Tiras-Tighina au prezentat astăzi detalii pe marginea incidentului produs luni seară pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia au explicat că au blocat accesul liderului transnistrean, Evgheni Șevciuk, în semn de protest față de vizita planificată la Moscova, notează NOI.md.

„Luni seara, la ora 17.30, noi, un grup de veterani, i-am îngrădit calea liderului neformal, anticonstituțional și criminal Evgheni Șevciuk, pentru a pleca la Moscova. Îngrădirea a fost în scop de protest și de a atenționare societății. De cînd s-a format Asociația, activăm constant corect, nonviolent și cu respectarea legislației”, a relatat președintele Asociației, Anatolie Caraman.

Potrivit lui Caraman, poziția autorităților de la Chișinău față de acest incident a fost una inadecvată. Totodată, președintele Asociației a respins acuzațiile precum că veteranii ar fi acționat la comandă politică.

„Cei care a trebuit să ia o atitudine serioasă nu au luat-o. Ministrul de interne spune că sîntem provocatori, iar administrația de la Tiraspol ne amenință. Domnului Recean îi transmitem o singură frază – „dacă tăceați, filozof rămîneați”, iar administrației de la Tiraspol – „nu ne temem!” și în continuare vom reacționa după planul de activitate al Asociației Veteranilor”, a precizat Caraman.

Precizăm că 20 de veterani ai războiului de pe Nistru au blocat luni intrarea în sala VIP a Aeroportului Chișinău pentru a nu-i permite lui Evgheni Șevciuk să zboare la Moscova. Cinci oameni din garda de corp a lui Şevciuk au ajuns pe mîna poliţiei de la Chişinău, iar liderul separatist şi-a continuat calea.

Ministrul de interne, Dorin Recean, a precizat că acest incident are loc în context electoral și a lansat un apel la calm. La rîndul lor, reprezentanții administrației de la Tiraspol au criticat dur incidentul, precizînd că este o producție a serviciilor speciale moldovenești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?