X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Expert: Moldova nu este atractivă pentru investiții

8 noi. 2014,, 10:30   Economie
3117 2
Foto: severinform.ru
Moldova deloc nu este atractivă pentru investiții și toate aceste declarații ale guvernanților despre lupta cu corupția, despre reformarea sistemului judecătoresc sînt ilare ”, a declarat pentru NOI.md conducătorul unei companii mari.

„Țara poate fi atractivă pentru investitori dacă este stabilitate, dacă este clar vectorul ei de dezvoltare, dacă este clară politica fiscală pe termen lung. Despre ce stabilitate poate fi vorba, dacă după alegerile parlamentare vectorul de dezvoltare ar putea fi schimbat, în cazul reformatării puterii?! Despre ce fel de stabilitate poate fi vorba, dacă nu este clară situația cu TVA de 8% în agricultură?! Or, nu este nimic de mirare, dacă acum fermierul recoltează grîul cu TVA de 8%, iar îl va vinde posibil cu TVA de 20%”.

Potrivit expertului, nu întîmplător, unii reprezentanți ai puterii au început să cumpere pămînt. În opinia omului de afaceri, și mai grav va fi, dacă se va permite ca pămîntul să poată fi vîndut cetățenilor străini.

„Ce va urma se poate vedea din exemplul Statelor Baltice. Guvernanții noștri vor promova legea conform căreia, proprietarii de pămînt vor trebui o dată pe an să taie buruienile pe loturile lor și să prezinte un certificat despre mărimea proprietății funciare, pentru a putea primi de la Banca Europeană, de exemplu, compensații solide pentru nefolosirea pămîntului după destinația directă. Toate acestea nu sînt măsuri atractive pentru investitori. Personal cunosc cîțiva antreprenori serioși care ar veni în Moldova cu investiții solide, însă deocamdată sînt în așteptare, pînă la alegeri”, a conchis întreprinzătorul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?