Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ashraf Ghani: NATO va susține forțele afgane și din 2015

6 noi. 2014,, 16:55   Externe
2123 0
Foto: agerpres.ro
Președintele afgan Ashraf Ghani a declarat că NATO va susține forțele de securitate afgane și din 2015, prin antrenamente și echipamente, relatează DPA.

Într-o conferință de presă comună cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, aflat în vizită la Kabul, președintele Ghani a spus că acordul de securitate semnat recent "nu înseamnă că pînă la sfîrșitul anului cooperarea cu NATO se va încheia, ci va fi începutul unui nou capitol".

"NATO este angajat în a susține forțele afgane cu antrenamente și echipamente", a mai spus el.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a sosit joi în prima sa vizită în Afganistan, la mai puțin de două luni pînă la finalul misiunii de luptă a coaliției internaționale.

'Timp de mai mult de un an, militarii și poliția afgane au condus operațiuni de securitate în întreaga țară și, la sfîrșitul acestui an, veți prelua controlul total asupra securității. Dar nu veți fi singuri. NATO și partenerii noștri vor continua să vă sprijine', a spus Stoltenberg, potrivit unui comunicat de presă transmis de NATO înainte de începerea vizitei.

După încheierea misiunii de luptă a Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate (ISAF) a NATO, prevăzută la finalul lui decembrie, Alianța Nord-Atlantică va fi prezentă în Afganistan în 2015 cu o nouă misiune, redusă, de asistență și de formare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?