X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

PSRM îl va obliga pe primar „să răspundă pentru dezordini”

5 noi. 2014,, 13:45   Politică
4067 2
Foto: aif.md
Partidul Socialiştilor (PSRM) intenţionează să revină la discutarea alegerii preşedintelui Consiliului Municipal Chişinău (CMC) şi îl va obliga pe primarul general, Dorin Chirtoacă, să răspundă pentru dezordinile din administraţia locală. Afirmația a fost făcută de către deputatul din partea PSRM Ion Ceban într-o conversație cu un corespondent al agenției "Infotag".

Potrivit deputatului, proiectul de lege înregistrat în Parlament "prevede alegerea din rîndul consilierilor a preşedintelui permanent al Consiliului, pe termenul mandatului Consiliului, pentru a limita atribuţiile primarului".

"Anterior, în CMC exista funcţia de preşedinte, însă după ce liberalilor acest fapt nu le mai era convenabil, Parlamentul a lichidat acest post. Acum primarul exercită multe funcţii, care, în mare parte, nu au nimic comun cu competenţa sa. Considerăm că niciodată nu este tîrziu să revenim la examinarea acestui subiect, pentru a limita activitatea lui Chirtoacă în haosul pe care l-a creat în administraţia publică locală a Chişinăului", a menţionat el.

Deputatul a adăugat că "orăşenii au obosit de intrigi şi jocuri politice şi doresc să locuiască într-o capitală europeană".

Funcţia de preşedinte al CMC a fost aprobată în 2007, după victoria Partidului Liberal la alegerile locale. Primul acest post l-a ocupat Mihai Ghimpu. Peste un an, el a fost demis din funcţie prin voturile a 27 de consilieri, după care în această funcţie a fost numit pe atunci social-democratul, în prezent deputat din partea PCRM, Eduard Muşuc. După alegerile locale ordinare din 2011 funcţia de preşedinte al CMC a fost anulată de Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?