X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Voronin: Decizia Belarusului de a renunţa la importul de carne de porc din Moldova este justificată

4 noi. 2014,, 18:45   Economie
2890 0
Foto: protv.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, consideră justificată decizia Republicii Belarus de a interzice importul de carne de porc din Moldova. Opinia a fost exprimată de liderul comuniştilor marţi, într-o conferinţă de presă, scrie agenţia "Infotag".

Potrivit liderului comuniștilor, "Belarus a luat unica decizie corectă, deoarece unii antreprenori moldoveni reexportă în ţările Uniunii Vamale carne de proastă calitate din Europa".

"Folosindu-se de semnarea Acordului de asociere, unii antreprenori procură carne de proastă calitate din Europa şi o trimit în Belarus, prezentînd-o ca produs moldovenesc. Această abordare este incorectă. Trebuie să fim oneşti atît în ţară, cît şi peste hotare. Acest lucru vizează, în primul rînd, relaţiile economice cu partenerii noştri", a spus el.

Voronin a adăugat că "prin această decizie, Belarus a cauzat pierderi colosale producătorilor autohtoni".

"Iar vinovaţii sînt în Moldova. Se pare că cineva a dorit să facă nişte bani, însă de suferit va avea toată ţara. Guvernul nu a luat nicio decizie în acest sens, dar trebuie de stabilit originea cărnii şi de pedepsit infractorii. Apoi, aceste documente, ce confirmă întreprinderea măsurilor, trebuie prezentate Belarusului şi atunci, posibil, interdicţia va fi ridicată. Uite cum trebuie de lucrat", a accentuat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?