X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Primăria Chișinău, asaltată de protestatari

3 noi. 2014,, 12:20   Societate
4775 2
Foto: newsmoldova.md
Zeci de veterani ai războiului de pe Nistru au luat cu asalt primăria capitalei în această dimineață, în timpul desfășurării ședinței serviciilor municipale. Oamenii au dat buzna în sala de ședințe cu megafoane și fluiere, blocînd ușa de la intrare, notează NOI.md.

La fața locului au intervenit cîțiva polițiști, însă manifestanții au pătruns forțat în clădire. Protestatarii au cerut socoteală de la primarul Dorin Chirtoacă privind interdicția de a-și privatiza apartamentele primite de la stat. Edilul i-a îndemnat pe activiști să vorbească la microfoane în mod civilizat, însă fără succes. Veteranii de război au cerut demisia primarului și au scandat insulte la adresa acestuia.

„Din cauza unor persoane din astea incompetente, o să pierdem vectorul european. Pentru ce noi mai luptăm astăzi aici? Iată așa tupeu are acest Chirtoacă, mincinos ce ești! Tu ești vinovat, tu ești pentru noi un zero. Unde e «sovestea» și obrazul tău? Își bați joc de veterani”, a spus unul dintre manifestanți.

La rîndul său, primarul a explicat că municipalitatea nu poate permite privatizarea locuințelor acordate veteranilor de război, întrucît Primăria Chișinău va trebui să achite 60 de milioane de lei pentru încălcarea unui acord internațional încheiat cu BERD. Edilul le-a explicat veteranilor că privatizarea este posibilă doar după achitarea creditului contractat de la BERD.

„Ședință cu asociația o facem aparte, dacă vreți să discutați, luați loc. Am intrat în sală să avem un dialog civilizat, dar nu un monolog de jumătate de oră. Dumneavoastră încercați să analizați lucrurile real, să nu săriți cu înjurături și cuvinte murdare, pentru că vreți să obțineți dreptatea. Eu vă înțeleg – sărăcia vă împinge la asemenea lucruri, dar totul se face conform unor reguli”, a subliniat Chirtoacă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?