X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Listele electorale depuse la CEC vor putea fi modificate

28 oct. 2014,, 11:50   Politică
3230 1
Foto: timpul.md

Concurenții electorali vor avea dreptul să opereze schimbări în listele electorale pînă pe data de 22 noiembrie, în conformitatea cu prevederile Codului electoral. Precizarea a fost făcută de Comisia Electorală Centrală, informează NOI.md.

Modificările se referă la retragerea întregii liste de candidați sau a unui singur candidat și înlocuirea cu alte persoane. De asemenea, partidele sînt în drept să schimbe ordinea candidaților incluși în liste. Potrivit Codului electoral, acest lucru poate fi realizat cel tîrziu cu șapte zile înaintea datei alegerilor. Regulamentului prevede că formațiunile politice trebuie să prezinte o declarație scrisă CEC-ului, pe marginea schimbărilor efectuate.

„Partidele, organizaţiile social-politice şi blocurile electorale pot opera orice modificări în listele înregistrate, cu respectarea acestui termen. După expirarea termenului menţionat, înregistrarea concurentului electoral poate fi anulată doar de organul electoral care l-a înregistrat, în baza deciziei instanţei de judecată, precum şi în caz de deces al acestuia” , se precizează în Codul electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?