X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

NATO şi economia: Cum se câştigă de pe urma „ameninţării ruse”

23 oct. 2014,, 03:16   Externe
4237 3
Foto: ruvr.ru
Încercările NATO de a pune semnul de egalitate între acţiunile Rusiei şi terorismul internaţional sunt ridicole şi iraţionale.

Astfel a reacţionat Ministerul rus de Externe la noile declaraţii anti-ruse făcute de Alexander Vershbow. Declaraţiile secretarului adjunct al NATO au stârnit o reacţie similară într-o serie de mass-media vestice. Unul din aceste articole se numeşte „Nebunii de la Washington”.

Modul în care funcţionarii de la Washington şi din NATO manipulează opinia publică este dictat de temeri bine întemeiate, a menţionat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici. „Contribuţia activă a Rusiei la eforturile internaţionale cu privire la reglementarea crizei din Ucraina, promovarea de către Rusia a unei agende pozitive în relaţiile internaţionale în general, sunt capabile să submineze legenda despre o presupusă „ameninţare rusă” pentru securitatea ţărilor membre ale NATO.

Tocmai acest postulat este folosit pentru justificarea extinderii NATO „spre Est”, sporirea prezenţei militare a Alianţei în apropiere de frontierele Rusiei”. Acesta a fost răspunsul Moscovei la declaraţiile lui Alexander Vershbow. Zilele trecute, secretarul general adjunct al NATO a comparat acţiunile teroriştilor din gruparea Statul Islamic cu politica Rusiei. Şeful Pentagonului, Chuck Hagel, nu a fost mai prejos decât compatriotul său. El a cerut militarilor americani să fie pregătiţi „să aibă de-a face” cu armata Rusiei, care „se află în pragul NATO”.

Ambele aceste declaraţii au fost făcute după ce principalului „pacificator”, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a declarat la Adunarea Generală a ONU că Rusia este a doua ameninţare mondială după Ebola. Aşa numita „ameninţare rusă” este un trend la modă. De menţionat că nu toată mass-media occidentală face propagandă anti-rusă. Mai există şi estimări pozitive.

De exemplu, publicaţia Czech Free Press scrie: numai un instigator războinic, mincinos sau un nebun absolut poate afirma că Rusia este o ameninţare care a ajuns la hotarele NATO numai pentru faptul că deţine pe teritoriul său o armată modernă şi capabilă de luptă şi de a contracara o posibilă intervenţie a SUA. Potrivit autorului articolului, totul sugerează că Statele Unite nu au renunţat la planul lor nebun de a declanşa un război local împotriva Rusiei în Ucraina sau ţările baltice, de asemenea, de a coborî o nouă cortină de fier între Europa şi Rusia, pentru a pune stăpânire pe piaţa europeană şi pentru a scăpa de concurenţa Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?