X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Gorbaciov acuză extinderea NATO şi scutul antirachetă pentru criza Occident - Rusia

18 oct. 2014,, 01:00   Externe
1672 0
Foto: delo.ua
Pentru Mihail Gorbaciov, conflictul politic care a apărut între Vest şi Occident în jurul Ucrainei are ca sursă desconsiderarea intereselor ruseşti. Fostul lider sovietic a numit extinderea NATO şi scutul antirachetă ca principalele acţiuni aflate în spatele crizei.

Fostul preşedinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, consideră că Vestul este vinovat de pornirea ultime crize politice din Europa. Într-un interviu acordat Rossiskaia Gazeta, el a explicat că, deşi ambele părţi sunt oblgiat să renunţe la acuzaţii şi sancţiuni, doar partea rusă a încercat să facă paşi în acest sens.

„Cum poate exista un dialog dacă are loc pedepsirea unor persoane cu putere de decizie şi influenţă în politică? Este necesar un dialog între cele două părţi. Nu trebuie să se renunţe la dialog, pentru că altfel există riscul unui nou Război Rece”, a subliniat Gorbaciov.

Fostul secretar general al Partidului Comunist din Uniunea Sovietică a explicat că Occidentul nu a ţinut cont de interesele Moscovei, informează Mediafax. „Este vorba, în primul rând, despre extinderea NATO, desfăşurarea scutului antirachetă şi acţiunile Occidentului în regiuni importante pentru Rusia (fosta Iugoslavie, Irak, Georgia, Ucraina)”, a mai spus Mihail Gorbaciov.

În privinţa Ucrainei, politicianul rus s-a declarat încrezător în capacitatea liderilor de la Moscova şi Kiev de a rezolva conflictul militar. „Liderii celor două ţări - Vladimir Putin şi Petro Poroşenko - au o mare responsabilitate. Ei ar trebui să reprezinte un exemplu”, a mai precizat fostul lider sovietic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?