X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Atenţie! CNSP recomandă evitarea călătoriilor în ţările afectate de Ebola

17 oct. 2014,, 13:13   Societate
2945 0
Foto: ruvr.ru
Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP) recomandă cetăţenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în Guineea, Liberia, Sierra-Leone şi Nigeria, iar celor aflaţi în statele afectate să urmărească mesajele emise de autorităţile locale şi să respecte regulile de conduită şi igienă pentru a preveni apariţia şi răspîndirea cazurilor de Ebola în Republica Moldova, transmite News-Moldova.

CNSP mai recomandă persoanelor revenite din aceste ţări africane să se adreseze imediat medicului de familie, mai ales în caz de apariţie a semnelor de boală – febră, cefalee, faringită, dureri toracice, tuse, erupţii pe piele şi hemoragii.

Medicii solicită cetăţenilor să evite contactul direct cu posibili bolnavi sau persoane decedate, revenite din zonele afectate.

Totodată, în baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) ministerele şi serviciile responsabile din ţară sînt informate permanent despre situaţia epidemiologică şi remise recomandări privind măsurile de prevenire a apariţiei cazurilor de boală cu acţiuni ce se cer a fi efectuate la suspectarea sau diagnosticarea bolii.

În cadrul unei şedinţe ce a avut loc joi la Ministerul Sănătăţii s-a decis procurarea echipamentelor de protecţie contra Ebola pentru angajaţii din sistemul de sănătate şi cei de la frontiera de stat.

Conform informaţiei OMS, izbucnirea prin boala determinată de virusul Ebola, care a debutat în luna februarie 2014 în Guineea, s-a răspîndit epidemic și în alte state limitrofe – Liberia, Sierra-Leone, Nigeria și Senegal.

Datele cumulative din 12 octombrie denotă că au fost depistate 8997 cazuri, inclusiv 4493 decese.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?