Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi: Prin bănci moldoveneşti au fost spălați peste 30 de miliarde de dolari, furați în Rusia

15 oct. 2014,, 13:15   Societate
6755 1
Foto: noi.md
Peste 30 de miliarde de dolari, furați în Rusia, au fost spălaţi prin intermediul băncilor moldoveneşti, a afirmat omul de afaceri şi politicianul Renato Usatîi, în timpul emisiunii "Politica" de la postul de televiziune TV7.

Potrivit agenţiei "Infotag", Usatîi a apreciat că aceasta este o sumă fantastică chiar şi pentru Rusia.

"O mica bancă moldovenească a fost folosită pe post de fereastră pentru scoaterea acestei sume în off-shore-uri. Banii au ajuns în Ţările Baltice şi în Marea Britanie. În spatele acestei operaţiuni s-au aflat, pur şi simplu, nişte hoţi", a opinat Usatîi, care a evitat să răspundă la întrebarea dacă cineva din coaliţia de guvernare sau omul de afaceri Veaceslav Platon este implicat în această afacere.

"Eu îl cunosc pe Platon. M-am întîlnit cu el de cîteva ori. Este un jurist bun", l-a caracterizat Usatîi pe omul de afaceri Platon, acuzat de o serie de instituții mass-media de implicare în tranzacţia scandaloasă cu spălarea banilor.

Usatîi a spus că Rusia este ferm hotărîtă să elucideze acest caz, "a format o comisie specială, iar Banca Centrală a Rusiei efectuează controale minuţioase ale activităţii băncilor şi retrage licenţe zilnic". El a adăugat că în timpul apropiat, Moldova poate aştepta "surprize în acest dosar".

Politicianul a afirmat că Moldova are doar două bănci în care există bani: Moldindconbank şi Victoriabank.

El a comentat și informaţiile despre sine, plasate pe site-ul "Kriminalinaia Rossia", la care s-a referit liderul PCRM, Vladimir Voronin, atunci cînd a vorbit despre Usatîi.

"Acesta este singurul site care scrie poveşti despre Renato Usatîi. În urmă cu două săptămîni m-am întîlnit cu Oleg Voronin şi i-am sugerat insistent să-i recomande «bunicului» (Vladimir Voronin - "I") să înceteze a spune tot felul de poveşti despre mine oamenilor din raioane, în timpul întîlnirilor sale electorale", a menţionat Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?