Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Creştinii ortodocşi sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului

14 oct. 2014,, 12:40   Societate
4304 0
Foto: trm.md
Creştinii ortodocşi de rit vechi prăznuiesc, astăzi, 14 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. Pe stil nou, este sărbătorită Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Acoperământul Maicii Domnului este sarbătoarea rânduită de biserică în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne. Pe 1 octombrie 911, se făcea priveghere în aceasta biserică, pentru salvarea cetății care era asediată. Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii. Acoperământul Maicii Domnului este considerat un simbol al protecţiei, ocrotirii, rugii de salvare a omenirii de nevoi şi suferinţă.

În această zi mai multe localităţi din întreaga ţară îşi serbează hramul, inclusiv Chişinăul. Atestarea Chişinăului ca aşezare rurală a avut loc la începutul lunii octombrie 1436, cu doar câteva zile înainte de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului.

Zeci de creștini merg în această dimineață la Catedrala „Naşterea Domnului” pentru a asista la Sfânta Liturghie. Clericii îndeamnă enoriașii să se reculeagă spiritual și spun că sărbătoarea Hramului ar trebui să fie una mai mult spirituală.

Moldova 1 și Radio Moldova transmit în direct Sfânta Liturghie de la Catedrala „Naşterea Domnului”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?