X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Marea Britanie va acorda Moldovei un grant pentru procurarea rampelor de acces pentru secţiile de votare

13 oct. 2014,, 13:30   Societate
3167 0
Foto: inweld.ru
Ambasada Marii Britanii la Chişinău va acorda Moldovei un grant în valoare de peste 90 mii de lei pentru procurarea şi instalarea rampelor de acces pentru secţiile de votare, care îşi vor deschide uşile pentru alegerile parlamentare la 30 noiembrie, relatează NOI.md, cu referire la TV7.md.

Vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale, Ştefan Urîtu, a declarat că din contul grantului acordat de Ambasada Marii Britanii vor fi procurate 20 de rampe de acces. Iniţial se discuta procurarea unor rampe mobile, însă pînă la urmă a fost ales modelul staţionar. Potrivit spuselor funcţionarilor, în majoritatea localităţilor secţiile de votare sînt amplasate în şcoli şi alte instituții publice, şi rampele vor fi utile nu doar la alegeri.

Săptămîna viitoare CEC va stabili lista localităţilor, în care vor fi instalate rampele de acces. Decizia va fi adoptată ţinînd cont de numărul de locuitori care se deplasează în cărucioare.

Anterior cu suportul financiar al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare au fost procurate urne şi cabine de vot uniformizate în valoare de 2 milioane de lei. La mijlocul lunii octombrie ele vor fi aduse în RM şi trecute în balanţa Primăriei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?