Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Başcanul Găgăiziei solicită destituirea Irinei Zelenskaia

11 oct. 2014,, 13:15   Societate
4229 0
Foto: tribuna.md
Şeful UTA Găgăuzia Mihail Formuzal a depus o sesizare pe numele spicherului Adunării Naţionale, în care solicită ca la viitoarea şedinţă în plen a APG să fie examinată chestiunea privind destituirea din funcţie a şefei Direcţiei Justiţie Irina Zelenskaia. Acest fapt l-a declarat o sursă anonimă din cadrul Comitetului Executiv al autonomiei, relatează NOI.md, cu referire la agenţia de ştiri Gagauzinfo.md.

Sesizarea respectivă a fost expediată APG la sfîrşitul săptămînii curente de lucru. În acest document başcanul menţionează, în special, că Irina Zelenskaia sistematic lipseşte de la şedinţele aparatului şi cele ale Comitetului Executiv, şi astfel paralizează contactele de lucru cu autorităţile regionale şi Ministerul Justiţiei.

În această ordine de idei başcanul i-a solicitat APG să examineze chestiunea privind destituirea Irinei Zelenskaia din funcţia de şef al Direcţiei Justiţiei a Găgăuziei, precum şi să expedieze în adresa ministrului Justiţiei, Oleg Efrim, o cerere privind destituirea acesteia.

Astăzi Zelenskaia deja a fost chemată la Comitetul Executiv, unde a fost informată despre sesizarea în cauză. Drept replică, ea a spus că başcanul nu este şeful ei nemijlocit şi ea nu este obligată să asiste la şedinţe”, a comunicat interlocutorul portalului.

Reamintim că Irina Zelenskaia a fost aprobată în funcţie la 11 iulie a anului 2013 de către Partidul Democrat şi adepţii başcanului în rezultatul formării coaliţiei Comitetului Executiv. Însă deja în luna noiembrie a anului 2013 membrii PDM au încercat să-l demită pe Mihail Formuzal şi au iniţiat procedura de impiciment, numind-o pe Irina Zelenskaia drept şef interimar al Găgăuziei. Mai tîrziu instanţele de judecată au declarat această hotărîre nelegitimă.

În conformitate cu Codul Găgăuziei (art. 74, p.3), şeful Direcţiei Justiţiei Găgăuziei este numit şi destituit din funcţie de către ministrul Justiţiei al RM, la solicitarea Adunării Populare a Găgăuziei”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?