Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

SUA vor trimite o echipă militară în Turcia în cadrul luptei împotriva SI

10 oct. 2014,, 15:50   Externe
2877 0
Foto: agerpres.ro
Statele Unite vor trimite o echipă militară săptămîna viitoare la Ankara pentru discuții cu responsabili militari din Turcia, țară care este reticentă față de implicarea în lupta împotriva grupării Statului Islamic (SI), a anunțat joi Departamentul de Stat, potrivit AFP.

Joi, doi emisari speciali americani au discutat deja cu responsabili turci despre 'măsurile urgente și rapide' care trebuie luate în comun cu Turcia pentru a stăvili înaintarea jihadiștilor din SI.

Ei au precizat că o 'echipă militară comună (americano-turcă) urmează să meargă la începutul săptămînii viitoare la Ankara pentru a asigura urmarea acestor discuții' la nivel militar, a precizat purtătoarea de cuvînt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, într-un comunicat.

Washingtonul i-a trimis în capitala turcă pe comandantul coaliției internaționale, generalul în retragere John Allen, și pe adjunctul său, ambasadorul Brett McGurk, care joi și vineri au o serie de întîlniri cu premierul Ahmet Davutoglu pentru a discuta 'mai multe măsuri destinate obținerii de progrese în efortul militar împotriva SI', conform diplomației americane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?