X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Dan Prisăcaru: Avem oferte de cumpărare a vinurilor noastre de pe Insulele Maldive

11 oct. 2014,, 10:46   Economie
7171 2
Foto: wine.historic.ru
În Republica Moldova a apărut o nouă vinărie – „Divib Media” SRL. Întreprinderea a fost creată de tînărul cuplu Dan și Diana Prisăcaru, care au absolvit masteratul în domeniul vinificației în Burgundia (Franța), informează NOI.md. Soții Prisăcaru puteau deveni manageri de achiziții a vinurilor, dar au decis să revină acasă și să deschidă aici o afacere.

Secția de producție deocamdată se află la Chișinău. Tinerii antreprenori au procurat utilaj modern cu ajutorul unui credit preferențial (aproape 30 de mii de euro) din cadrul proiectului investițional „Filiera Vinului” finanțat de Banca Europeană de Investiții (BEI). Toamna trecută,soții Prisăcaru au prelucrat prima recoltă de struguri. Strugurii au fost selectați foarte minuțios, pentru a putea fi recoltați pe un singur lot de teren – nu degeaba marca comercială se numește „MinisTerrios” (teren mic). În aceasta și constă crezul tinerilor vinificatori: calitatea vinului începe de la vie. Din recolta anului 2013 au fost produse două feluri de vin: Merlot și Cabernet-Sauvignon – doar 5500 de sticle. Debutul lor s-a produs de Ziua Națională a Vinului. În pofida faptului că nici producătorul, nici marca comercială nu sînt cunoscute, oamenii cumpărau aceste vinuri scumpe (150 de lei sticla) chiar după prima degustare.

„Avem planuri mari, cu fiecare an vom lărgi producția. În acest an vom procesa struguri pentru 8000 de sticle. Atunci cînd vom atinge 50 de mii de sticle vom începe să exportăm producția. Sîntem interesați de piețele din Țările Baltice, Cehia, Polonia, Austria și Germania. Sîntem siguri de succes, pentru că ne place ceea ce facem și nu sîntem leneși”, a relatat Dan Prisăcaru.

„Avînd în vedere că am studiat în Franța, avem relații cu cumpărătorii de vin din mai multe țări, cu foștii colegi de la masterat. Avem oferte de cumpărare a vinurilor chiar și pe Insulele Maldive. Pe piața internă vinurile noastre vor fi comercializate în HoReCa, deoarece pentru magazine volumul deocamdată e prea mic. Peste vreo opt ani trebuie să dispunem deja de o vie și o vinărie în apropiere. În prezent, adunăm loturi de pămînt pentru viitoarea podgorie”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?