X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce decizie au luat fermierii din Dubăsari după întâlnirea cu vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov

10 oct. 2014,, 08:00   Societate
4157 1
Foto: newsmoldova.md
Fermierii din Dubăsari renunţă, deocamdată, la proteste. Decizia a fost luată după întâlnirea cu vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov. Întrevederea a avut loc la iniţiativa agricultorilor care, de jumătate de an, nu au acces la propriile terenuri agricole din cauza restricţiilor impuse de Tiraspol.

Vicepremierul pentru Reintegrare le-a promis oamenilor că Guvernul le va acorda, în cel mult o lună, compensaţii pentru pierderile suportate.

"Suma care este aproape de 12 milioane de lei trebuie să ajungă exact la acei fermieri care au avut cheltuieli şi nu au putut să le compenseze. Trebuie să păstrăm calmul şi stabilitatea în regiune. Guvernul utilezează toate mijloacele care există la dispoziţia noastră în vederea soluţionării problemei", a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Totodată, reprezentanţii Biroului pentru Reintegrare au dat asigurări că vor purta, în continuare, negocieri cu Tiraspolul ca să obţină accesul agricultorilor la propriile terenuri agricole, aflate după traseu Tiraspol-Camenca.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?