X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Democrații cer ajutorul CE în definitivarea reformei procuraturii

9 oct. 2014,, 17:25   Politică
3751 4
Foto: parlament.md
Vicepreședintele Parlamentului, democratul Sergiu Sîrbu, a solicitat astăzi Consiliului Europei să acorde asistența necesară autorităților în definitivarea reformei procuraturii. Cu acest mesaj s-a adresat astăzi Sîrbu noului șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Jose Luis Herrero, informează NOI.md.

Potrivit lui Sîrbu, cea mai mare problemă în calea reformării procuraturii ține de necesitatea modificării Constituției. „Ne dorim să ducem la bun sfîrșitprocesul de reformă a procuraturii, iar pentru aceasta este nevoie de voință politică, deoarece este necesar de modificat Constituția”, a menționat Sîrbu, care este și președinte al grupului de lucru responsabil de acest domeniu.

Concepția de reformare a Procuraturii, aprobată de Parlament, prevede numirea în funcție a procurorului general de către președintele țării, pe o perioadă de șapte ani, fără dreptul de a fi reales, excluderea treptată a competențelor de ordin civil ale Procuraturii; reorganizarea Procuraturii municipiului Chișinău și a celor sectoriale; lichidarea Procuraturii de transport și a celor militare; crearea procuraturilor specializate în combaterea crimei organizate și a luptei cu corupția; majorarea salariilor procurorilor și excluderea gradelor militare ale acestora.

Menționăm că grupul de lucru privind reforma Procuraturii a fost creat în 2013 și este constituit din 22 de membri, printre care deputați din toate fracțiunile parlamentare, reprezentanți ai Procuraturii Generale și Ministerului Justiției, ai societății civile și mediului academic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?