X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

ANRE declară că nu a amenințat compania „LUKOIL-Moldova” cu retragerea licenței

9 oct. 2014,, 16:20   Economie
4646 0
Foto: gazeta.zn.ua
Nu poate fi vorba despre niciun fel de prescripții sau cu atît mai mult amenințări cu retragerea licenței companiei „LUKOIL-Moldova”. Declarația aparține directorului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Sergiu Ciobanu, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu directorul companiei „LUKOIL-Moldova”, FeiruzIsaev, informează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al companiei „LUKOIL-Moldova”, părțile au discutat situația cînd, pe 7 octombrie, în presă a fost difuzată informația că „LUKOIL-Moldova” a primit un termen de 14 zile pentru a înlătura abaterile de la Metodologia de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere și că în caz contrar ANRE va iniția procedura de retragere a licenței companiei.

FeiruzIsaev a subliniat că această informație este denaturată, nu corespunde realității și poate afecta imaginea atît a companiei „LUKOIL-Moldova”, cît și a ANRE. Sergiu Ciobanu a subliniat că nu poate fi vorba despre niciun fel de prescripții sau cu atît mai mult amenințări cu retragerea licenței companiei „LUKOIL-Moldova”. Decizia privind retragerea licenței poate fi luată doar de instanța de judecată. Mai mult, Sergiu Ciobanu a menționat că ANRE întotdeauna a prezentat compania „LUKOIL-Moldova” în calitate de exemplu altor operatori de pe piața produselor petroliere la capitolul transparență și deschidere în relațiile cu organul de control. Ciobanu a mai spus că neapărat va menționa acest lucru în presă, cînd va avea ocazia.

FeiruzIsaev și Sergiu Ciobanu au menționat că, în perioada februarie-mai 2014, ANRE a verificat activitatea companiei „LUKOIL-Moldova” pe anii 2011-2013. Lunea trecută, „LUKOIL-Moldova” împreună cu alți operatori de pe piață a fost invitată la ședința Consiliului de administrație al ANRE, la care a fost făcut bilanțul controalelor, inclusiv asupra activității altor operatori. În cadrul ședinței compania „LUKOIL-Moldova” a prezentat toate argumentele la observațiile făcute de ANRE. Drept urmare, Consiliul de administrare al ANRE a adoptat o decizie care a fost transmisă companiei „LUKOIL-Moldova” miercuri, 8 octombrie. Documentul conține cîteva recomandări tehnice.

În prezent, „LUKOIL-Moldova” deține 25% din piața produselor petroliere din Moldova. Compania asigură cu locuri de muncă peste 1100 de persoane și achită anual impozite în mărime de 1,2 miliarde de lei. Pe 8 octombrie, compania a deschis în Socoleni (raionul Anenii Noi) o stație modernă de alimentare cu carburanți, investind în modernizarea ei 2,5 milioane de dolari SUA. În total, pentru modernizarea stației din Socoleni și alte șase stații PECO, compania a investit, în anul 2014, peste 8 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?