X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Dodon a fost binecuvîntat de Patriarhul Kirill

8 oct. 2014,, 17:30   Politică
7461 6
Foto: noi.md
Igor Dodon a luat parte la Sfînta Liturghie, care a avut loc la Lavra Sfintei Treimi din Moscova. Liturghia a fost dedicată aniversării a 700 de ani de la naşterea Sfîntului ortodox Serghie de la Radonej. După Liturghie, politicianul moldovean a avut o întîlnire cu Patriarhul Moscovei şi a întregii Rusii, Kirill. În discuţia sa cu Patriarhul, Dodon a abordat problema ce ţine de apărarea ortodoxiei şi a valorilor tradiţionale împotriva atacurilor agresive din partea forţelor liberale pro-occidentale din Moldova, despre necesitatea consolidării institutului familiei.

„Moldova a fost şi este parte a lumii ortodoxe şi trebuie să rămînă aşa şi în continuare. Sînt convins că, în viitorul cel mai apropiat, ţara noastră se va detaşa complet de influenţa Occidentului, acest lucru fiind favorizat de apropierea de Rusia, precum şi cursul spre integrare în Uniunea Vamală. Altă cale nu există şi acest lucru este conştientizat de majoritatea societăţii moldoveneşti”, a declarat Dodon.

În colaborare cu Patriarhia Moscovei, în cadrul campaniei “Iubesc Moldova”, în perioada 10 octombrie – 10 noiembrie, în ţara noastră va fi adusă Icoana Precuviosului Serghie de la Radonej în care este încorporată o părticică din sfintele lui moaşte. Aceasta va fi expusă la Bălţi, Comrat, Cahul, Tiraspol, Bender şi Chişinău. Plus la aceasta, la Chişinău, va avea loc instaurarea monumentului Sfîntului Serghie de la Radonej.

În timpul Liturghiei şi în cadrul întîlnirii care a urmat, Patriarhul Kirill l-a binecuvîntat pe Igor Dodon şi i-a dorit succese în intenţiile sale nobile.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?