Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

„Poșta Moldovei” ar putea avea o bancă proprie

8 oct. 2014,, 15:15   Societate
3546 0
Foto: moldnews.md
În Republica Moldova ar putea fi creată banca „Poșta Moldovei”. Anunțul a fost făcut de ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, în cadrul întrevederii cu angajații Direcției poștale din Chișinău cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la fondarea întreprinderii, informează NOI.md.

Oficialul a menționat că, avînd în vedere rețeaua ramificată de oficii poștale, banca „Poșta Moldovei” ar putea deveni o instituție puternică și sigură, în care populația va avea încredere.

De menționat că ÎS „Poșta Moldovei” are 1146 de oficii și agenții, 37 de filiale, iar serviciile poștale sînt oferite în 1527 de localități ale țării.

De la 1 ianuarie 2015, „Poşta Moldovei”, în colaborare cu „Groupe La Poste” din Franța, vor lansa un proiect pilot pentru modernizarea serviciilor financiare și introducerea serviciului de „Mobile Wallet”. Noul serviciu va permite deschiderea unui cont la oficiile poștale și achitarea tuturor facturilor, efectuarea tranzacțiilor financiare și a cumpărăturilor online cu ajutorul unui telefon mobil.

Totodată, datorită Acordului dintre poștele Moldovei și Italiei, începînd cu 6 octombrie cetățenii moldoveni care se află în Italia pot transmite în patrie prin intermediul „Poștei Moldovei” pînă la 1000 de euro cu un comision de doar 5 euro. Acorduri similare au fost încheiate cu poștele din Portugalia și Spania și în timpul apropiat transferurile bănești din aceste țări în Moldova vor putea fi efectuate în aceleași condiții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?