X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Miniștrii de externe din CSI vor discuta mîine la Minsk despre pregătirile pentru marcarea celei de-a 70-a aniversări a victoriei asupra fascismului

8 oct. 2014,, 14:25   Externe
2776 0
Фото: salamnews.org
Joi, 9 octombrie, la Minsk va avea loc ședința ordinară a Consiliului de miniștri ai afacerilor externe din CSI. Pe agenda reuniunii sînt incluse 13 chestiuni ce țin de cele mai importante direcții de activitate ale CSI, au comunicat pentru NOI.md surse din cadrul MAE al Rusiei.

În contextul pregătirilor pentru marcarea celei de-a 70-a aniversări a victoriei asupra fascismului în anul 2015, miniștrii vor examina proiectul de adresare a șefilor de state din CSI către popoarele Comunității și întregii omeniri în legătură cu jubileul Victoriei poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945.

În cadrul reuniunii urmează să fie coordonate un șir de documente ce se referă la dezvoltarea cooperării în domeniul umanitar, inclusiv decizia cu privire la proiectul planului de acțiuni cu caracter umanitar pe perioada 2015-2016. De asemenea, miniștri de externe din CSI vor discuta despre realizarea, în anul 2015, a Programului interstatal „Capitalele culturale ale CSI” în Rusia și Tadjikistan, despre proiectul de realizare a Strategiei de dezvoltare a statelor CSI în domeniul turismului pînă în anul 2020, precum și despre problema acordării statutului de organizații de bază ale statelor CSI în domeniul păstrării și restabilirii patrimoniului scris, activității muzeistice, cinematografiei, culturii și artei.

Oficialii vor examina, de asemenea, proiectele programelor de cooperare în domeniul combaterii migrației ilegale pe anii 2015-2019 și conceptele de colaborare în combaterea traficului de persoane. De asemenea, miniștrii de externe din CSI se vor informa cu privire la activitatea trupelor de grăniceri în ceea ce ține de consolidarea securității la hotarele externe ale statelor CSI.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?