X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Patru posturi TV care retransmis buletine rusești au fost amendate

7 oct. 2014,, 15:50   Societate
3818 1
Foto: gagauzinfo.md
Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancționat patru posturi de televiziune care retransmit buletine informative rusești pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba de Prime TV, TV 7, RTR Moldova și Ren-Moldova, cărora le-a fost aplicată o amendă pentru nerespectarea pluralismului de opinie în cadrul jurnalelor de știri, informează NOI.md.

Membrii CCA au stabilit că în știrile despre conflictul din statul vecin, radiodifuzorii nominalizați utilizează etichetări pentru a discredita și a denigra Guvernul Ucrainei.

„Majoritatea ştirilor au un pronunţat caracter antiucrainean şi reflectă, în exclusivitate, punctul de vedere al separatiştilor din zona de rebeliune anticonstituţională, dezinformează şi manipulează prin text şi imagini opinia publică cu privire la evenimentele din sud-estul Ucrainei, utilizează tertipuri de montaj şi de comentariu, fac uz de cuvinte defăimătoare şi ofensatoare la adresa forţelor armate ucrainene, propagă ura faţă de valorile europene şi euroatlantice, promovează şi intensifică zvonuri neconfirmate”, precizează reprezentanții CCA.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Consiliului au dispus aplicarea amenzii maxime, în valoare de peste 5000 de lei, în cazul posturilor Prime TV, TV 7, RTR Moldova și suspendarea publicităţii pentru 72 de ore – în cazul postului Ren-Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?