Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

PCRM a depus două sesizări împotriva democraților la CEC

6 oct. 2014,, 18:15   Politică
4786 5
Foto: grenada_md
Partidul Comuniștilor a depus astăzi două sesizări la Comisia Electorală Centrală, în care a atenționează asupra încălcării legislației electorale de către PD. Autorii sesizării au cerut instituției să monitorizeze mai strict activitatea concurenților electorali, informează NOI.md.

Prima sesizare a PCRM se referă la faptul că democrații ar fi început agitația electorală înaintea înscrierii în cursă. Comuniștii au invocat prevederile Codului electoral potrivit cărora înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri se efectuează în decursul a șapte zile de la data primirii actelor, iar acest termen încă nu s-a scurs. Autorii sesizării s-au arătat deranjați în special de evenimentul de lansare în campanie a PD, organizat pe 5 octombrie.

“Prin asemenea acţiuni Partidul Democrat, nefiind înregistrat în cursa electorală, a încălcat grosolan prevederile electorale, or, toţi concurenţii electorali participă pe bază de egalitate la campania electorală şi beneficiază de drepturi egale”, se arată în sesizarea PCRM.

O altă nemulțumire a comuniștilor se referă la activitatea unor posturi TV, care ar favoriza Partidul Democrat, în detrimentul celorlalte formațiuni politice. Aceștia au cerut CEC-ului să ia măsuri în privința radiodifuzorilor respectivi.

„Unii radiodifuzori, în cadrul programelor televizate, transmit şi difuzează informaţii prin care nu se asigură pluralismul politic, acordîndu-se timp de antenă pentru promovarea poziţiilor doar a unui partid politic şi anume a Partidului Democrat”, se menționează în sesizarea depusă de PCRM.

Precizăm că pe 3 octombrie a fost dat startul înregistrării partidelor la CEC, în calitate de concurenți electorali. Reprezentanții a 14 partide politice și ai unui bloc electoral și-au depus vineri dosarele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?