Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Foc și pasiune la Filarmonica Națională. Profesionişti din Argentina şi Romînia au dansat în cadrul unui festival de tango

3 oct. 2014,, 11:45   Showbiz
6237 0
Foto: wordpress.com
Foc și pasiune la Filarmonica Națională din Capitală. Aseară a avut loc deschiderea celei de-a doua ediţii a Festivalului de Tango Argentinian. Invitații speciali ai serii au fost perechea de dansatori profesioniști din Romînia Laura Iaru și Kicsi Csongor.

Dansatorii profesinişti spun că tangoul te ajută să te cunoşti pe tine însuţi.

"Tangoul e un dans mai matur, mai profund, nu e ca toate celelalte dansuri, e mai compex. Descoperi foarte multe lucruri despre tine și în viața personală. Pe tinerii sub 17 ani, noi le recomandăm să încerce mai întîi alte dansuri", a explicat dansatoarea profesionistă din Romînia, Laura Iaru.

Printre amatorii de tango am întîlnit medici, ingineri și contabili, care au dansat pînă după miezul nopții.

"Profesia mea nu-mi acordă șansa să mă mișc mult, sînt contabil și deobicei petrec timpul doar în oficiu. Acest dans este foarte bun pentru comunicare, începi să înțelegi oamenii din alt unghi", a zis o participantă.

La eveniment au fost prezenți și dansatorii Jose Almar și Juliana Aparicio din Argentina, care urmează să prezinte în ziua de sîmbătă un număr excepțional.

"Împreună dansăm de trei ani. Ne place foarte mult orașul Chișinău, în special pentru vinurile de aici. Și oamenii sînt minunați", a declarat dansatorul profesionist din Argentina, Jose Almar.

"Noi am invitat mai mulți dansatori profesioniști care predau ore de tango în Italia, Turcia, Romînia și au fost deacord să pregătească cele mai bune numere de dans pentru noi. Și așa cum a coincis cu Ziua Vinului, oaspeții vor avea ocazia să guste vinul moldovenesc și să-și amintească de Republica Moldova ca de o țară ospitalieră", a spus profesorul de dans al Școlii de Tango Argentinian din Chișinău, Tatiana Gordinscaia.

Cei care doresc să participe la Festivalul de Tango Argentinian, pot să meargă astăzi şi sîmbătă la filarmonica din Capitală, biletul costînd o sută de lei. Festivalul se va încheia în data de 5 octombrie la Cricova, unde va avea loc o degustație de vinuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?