Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ciobu: Jumătate din sursele mass-media din Republica Moldova sînt finanțate de țara vecină

30 sep. 2014,, 16:45   Societate
4666 2
Foto: newsmoldova.ru
După emisiunea "În profunzime" de la postul de televiziune privat PRO TV Chișinău, politicianul Renato Usatîi a spus despre moderatoarea acesteia, Lorena Bogza, că este "un cîine-lup român". Potrivit agenţiei "Infotag", el a recunoscut marţi, într-o conferinţă de presă, că s-a poticnit în discurs atunci cînd jurnalista a început să-l bombardeze cu întrebări cu cifre şi cu termeni.

„Cu cifrele, într-adevăr, deocamdată stau cam rău. Dar nu acesta este principalul. Principalul este că eu ştiu cum şi ce să fac în Moldova atunci cînd voi accede în Parlament. Nu poate exista un stat în care două persoane circulă cu Bentley, iar în farmaciile raionale Citramonul pentru bătrîni, pensionari se vinde cu 500% mai scump decît în urmă cu un an. Nu trebuie să fie aşa – cînd Mişa Ghimpu a fost singurul «proiect român» în Republica Moldova în anul 2008, ofiţeri ai serviciilor speciale române s-au întîlnit cu el şi cu nepotul lui, Dorin Chirtoacă, în locuinţa Lorenei Bogza”, a explicat Usatîi.

Preşedintele Partidului „Patria”, Emil Ciobu, care a fost ambasador în România între anii 1998-2003, a afirmat că o jumătate din instituţiile mass-media din Moldova sînt plătite din ţara vecină.

„Aproximativ, acestea sînt «Ziarul de gardă» şi «Timpul». Spuneţi, cum ţara permite ca mass-media să fie plătită din sursele publice ale altui stat? Chiar reprezentantul departamentului «Românii de pretutindeni» a recunoscut odată că 50% din fondurile acestei instituţii se cheltuiesc pentru a influenţa politicienii şi mass-media din Republica Moldova”, a menţionat ex-ambasadorul, adăugînd că deţine o singură cetăţenie, pe cea a Republicii Moldova, şi că este patriot.

El le-a pus jurnaliştilor o întrebare retorică: "de ce tinerii pleacă din Moldova?"

"Ei fug din ţară, pentru că de ei – cu energia, studiile, cunoaşterea limbilor pe care le au – nimeni nu are nevoie aici. Tinerii sînt axul, temelia naţiunii, pe care noi dorim să ne sprijinim în activitatea partidului. La noi se promovează valorile ţării vecine, se studiază istoria ei, iar populaţia este obișnuită cu ideea că ei sînt români. Pe de altă parte, se încearcă proclamarea "antirusescului" pe post de idee naţională. Pentru ce? Trebuie să trăim în pace cu toţii şi să ne respectăm statul – Republica Moldova. Timp de peste 20 de ani așa și nu ne putem determina dacă sîntem moldoveni sau altcineva", a opinat Ciobu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?