Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Analiștii se așteaptă la intrigi în timpul campaniei electorale

30 sep. 2014,, 11:15   Societate
3352 0
Foto: point.md
Actuala campanie electorală va fi una intrigantă. La această concluzie au ajuns analiștii invitați la emisiunea ”Politica” de la postul de televiziune TV7, comunică NOI.md.

„Acum sînt multe feţe noi. Apar mulţi oameni noi în diferite partide. Unii sînt sprijiniţi financiar foarte bine. De exemplu, Renato Usatîi. Este o persoană fără idei şi fără echipă, dar cu mulţi bani. În cazul dat există o intrigă. Totodată, în această campanie, sînt două teme principale: integrarea europeană sau Uniunea Vamală. Sînt două proiecte geopolitice puternice. De aceea cred că actualele alegeri vor fi altfel, total diferite de ceea ce am avut pînă acum”, susține analistul politic Vitali Andrievski.

Șeful biroului ”ITAR-TASS” în Moldova, Valeri Demidețchi, însă consideră că această campanie va trece fără surprize.

„Nu se simte campania electorală. Totul se face nu ştiu cum în grabă. Se creează impresia că jucătorii principali în campania electorală îşi cunosc din start rezultatele. Unii vor fi pe dreapta, alţii pe stînga, se va face o coaliţie şi alegătorii nu vor avea nicio surpriză”, a precizat jurnalistul.

„Majoritatea partidelor merg în această campanie pe două căi. Scopurile sînt unele, dar în realitate declaraţiile sînt altele. Iar populismul rămîne arma principală. Totodată, unele structuri încep acţiuni stranii. Şi anume se fac presiuni asupra celor ce vor participa în campania electorală. Intenţionat se pun beţe în roate. CEC este folosit de cineva, la fel ca Ministerul Finanţelor. Noi avem partide oligarhice care duc o luptă crîncenă. În același timp, pentru prima dată banii de peste hotare participă intens în această campanie, aici mă refer la Igor Dodon şi Renato Usatîi”, a menționat președintele partidului ”Forța Poporului”, Nicolae Chirtoacă.

Jurnalistul Dmitri Ciubașenco este mai pesimist în această privință.

„În aceste alegeri eu nu aştept minuni din partea cuiva. Eu, spre exemplu, sînt indecis. Pentru mine sînt importante 4 puncte: actuala guvernare trebuie să plece, în Moldova trebuie să fie un regim autoritar, sînt împotriva integrării europene şi Moldova poate fi salvată doar dacă nu ne certăm cu Federaţia Rusă. De aceea, eu cred că Moldova ar trebui să ia o pauză pentru cîţiva ani. Să nu mergem nici cu unii, nici cu alţii, dar să ne rezolvăm problemele ţării”, a concluzionat Ciubașenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?