X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Un grup de ONG-uri a adresat un apel președintelui Timofti

29 sep. 2014,, 17:50   Societate
3086 0
Foto: noi.md
12 organizații nonguvernamentale au expediat un demers șefului statului, Nicolae Timofti, prin care cer verificarea mai multor judecători cu reputație dubioasă. Solicitarea se referă la cinci candidați propuși recent în funcția de judecător, de către Consiliul Superior al Magistraturii, în privința cărora există anumite suspiciuni de lipsă de integritatea profesională, notează NOI.md.

Este vorba Petru Harmaniuc repartizat la Judecătoria Rîșcani, Lucia Bagrin – Judecătoria Centru, Corneliu Crețu – Judecătoria Centru, Maria Cozma – Judecătoria Ciocana și Natalia Berbec – Judecătoria Buiucani. Potrivit autorilor demersului, anterior în presă au fost publicate informații compromițătoare despre persoanele menționate, care însă au rămas neverificate de Consiliul Superior al Magistraturii. Informațiile se referă la averi ce nu corespund veniturilor sau averi nedeclarate, conflicte de interese, relații cu persoane controversate, precum și pretinse implicări în activități ilegale.

Reprezentanții ONG-urilor precizează în demers că la funcția de judecător pot candida doar persoane cu reputația ireproșabilă, potrivit legislației naționale, precum și a celei internaționale. În acest sens, autorii scrisorii expediate cer președintelui să verifice informațiile difuzate în presă și să refuze numirea în funcție a celor cinci judecători vizați, în cazul în care suspiciunile de lipsă de integritate se vor adeveri.

Printre semnatarii demersului se numără Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Amnesty International, Asociația Promo-LEX, Transparency International Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?