Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

SUA cer Ucrainei să înceapă 'imediat' reformele economice

29 sep. 2014,, 13:00   Externe
5305 9
Foto: vneconomy2.vcmedia.vn
Statele Unite sînt pregătite să încurajeze investițiile în Ucraina, dar aceasta din urmă trebuie mai întâi să înceapă un proces dificil de reforme economice, a declarat sîmbătă la Kiev secretarul american pentru comerț, Penny Pritzker, transmite AFP.

'Ucraina se află în fața unor importante provocări economice', a indicat oficialul american în fața presei după întrevederea cu președintele Petro Poroșenko, cel care a anunțat joi o serie de reforme economice și sociale menite să modernizeze Ucraina, astfel încît această țară să-și poată depune în anul 2020 candidatura pentru admiterea în Uniunea Europeană.

'Aceste măsuri vor fi dificile, dar ele pot schimba soarta țării dumneavoastră', și-a încurajat doamna Pritzker gazdele, amintind că economia ucraineană este marcată de birocrație, corupție și ineficiență, trăsături moștenite din perioada sovietică.

Ea însăși de origine ucraineană, Penny Pritzker a evocat ajutorul american oferit Europei prin planul Marshall după cel de-al Doilea Război Mondial. Acest plan 'prevedea adoptarea a numeroase reforme al căror scop era deschiderea economiilor europene pentru investițiile străine și chiar acesta este obiectul discuțiilor noastre', a explicat ea.

După ce i-a felicitat pe liderii ucraineni pentru 'viziunea lor ambițioasă', secretarul american pentru comerț le-a atras atenția că 'măsuri concrete' sînt necesare 'imediat'. Odată ce reformele vor fi demarate, Washingtonul va contribui la informarea mediului de afaceri cu privire la oportunitățile oferite de Ucraina 'pentru a orienta sectorul privat american înspre piața acestei țări', a promis ea în final.

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a recunoscut recent că guvernul său nu a avansat aproape deloc în lupta împotriva corupției, dar a pus această situație pe seama diferendelor cu Moscova și a conflictului cu separatiștii proruși.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?