X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Lucinschi îi sugerează unui membru al CCA să coboare din ceruri

25 sep. 2014,, 14:15   Societate
5251 5
Foto: vedomosti.md
„Mă simt chiar puţin confuz să comentez o altă propunere extravagantă a lui Ciocan. L-aş sfătui să coboare din ceruri”, a declarat pentru NOI.md Chiril Lucinschi, preşedintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Reamintim că Dinu Ciocan, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, a propus să fie interzise toate canalele TV ruseşti care se retransmit în Republica Moldova, argumentînd că „toate acestea doar parazitează în spaţiul audiovizual local”.

Este curios că în discursul său el vorbeşte doar de mass-mediile ruse, uitînd că în Republica Moldova sînt retransmise şi alte canale TV, inclusiv româneşti.

Tot atunci, Ciocan s-a plîns că CCA nu dispune de autoritatea de a interzice difuzarea mass-mediilor străine. El consideră că opiniile alternative reflectate acolo ar putea discrimina radioascultătorii şi telespectatorii din Republica Moldova.

„Cel mai eficient ar fi să fie modificat Codul audiovizualului, acest lucru ar fi ajutat să scăpăm de numeroase riscuri, inclusiv ar proteja de concurenţă neloială. Dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui emise decizii de reglementare pentru interzicerea retransmisiei pentru o anumită perioadă de timp”, propune Ciocan.

Drept argument pentru a convinge de corectitudinea acestei propuneri, el a citat exemplul Ucrainei, unde au fost interzise toate canalele de televiziune ruseşti.

„Nu este prima propunere de acest gen din partea lui Ciocan. Iată şi domnul Pocaznoi s-a grăbit să declare că aceasta este o opinie personală a unui membru al CCA. Eu l-aş sfătui pe domnul Ciocan să coboare pe pămînt, să privească în jur şi să încerce să înţeleagă realitatea din jurul său”, a accentuat Lucinschi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?