X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Atenție la escroci cînd vă odihniți în parcul central din capitală (VIDEO)

24 sep. 2014,, 15:00   Societate
4651 1
Фото: noi.md
În weekendul trecut, unei familii care s-a odihnit în Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, nu i-a fost returnat permisul de conducere, lăsat drept garanţie pentru închirierea unei biciclete. Tinerii pînă în prezent nu pot soluţiona această problemă, relatează NOI.md.

Amatorii de plimbări cu bicicleta, de la sfîrşitul lunii iunie, au posibilitatea să închirieze o bicicletă în parcul central din Chişinău, vizavi de intrarea în hotelul „Codru”. Ideea lansării acestei acţiuni a aparţinut unei familii din România, care de cîţiva ani locuieşte la Chişinău. În perioada respectivă, timp de trei luni „promovarea unui stil de viaţă sănătos” se desfăşura cu sprijinul primăriei capitalei şi Ambasadei României în Republica Moldova.

Actualmente, potrivit „fişei de informaţii” postate pe chioşc, pentru închiriere trebuie de plătit 20 de lei pe oră şi de lăsat ca garanţie buletinul de identitate, pe care prestatorul de servicii „se obligă” să-l întoarcă. Cu toate acestea, pe fişă nu figurează nici numele agentului economic, nici vreo ștampilă și nici vreo semnătură.

În weekendul trecut, o familie din Chişinău a decis să beneficieze de aceste servicii. Însă, după ce aceasta și-a încheiat plimbarea, lucrătorul din chioşc a declarat că permisul de conducere a fost pierdut, propunîndu-le un permis de conducere care aparţinea altei doamne, fiind conștient că încalcă legea.

Apelînd la secţia de poliţie, cuplul de tineri a primit o explicaţie precum că în cazul dat nu se poate face nimic, deoarece nu a fost semnat niciun contract între prestatorul de servicii și consumator, iar „clientul” nu a primit bonul pentru serviciul prestat. Acelaşi lucru i s-a spus familiei şi în alte instanţe, inclusiv Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Primăria Chişinău.

„Totul ce trebuie să facă familia pătimită e să facă o declaraţie la poliţie, iar apoi să apeleze în instanța de judecată, cu atît mai mult că, în conformitate cu art. 9, se interzice solicitarea buletinului de identitate în calitate de garanţie”, a comentat situaţia şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Ion Bodrug.

„De acum înainte voi fi mai prudentă şi îi îndemn pe toți să nu-și dea documentele unor persoane dubioase, în caz contrar, ziua de odihnă şi săptămîna următoare vor fi ruinate”, a afirmat femeia pătimită.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?