Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Scandal la agenția „Moldsilva”

24 sep. 2014,, 11:55   Politică
3887 0
Foto: noi.md
Directorul agenției „Moldsilva”, Ștefan Chitoroagă, susține că reformarea instituției pe care o conduce este tergiversată în mod neîntemeiat de anumite forțe cointeresate. Asta după ce instanța a anulat o hotărîre a executivului, care prevedea crearea unei noi subdiviziuni – „Întreprinderea silvo-didactică Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice“, relatează NOI.md.

Noua subdiviziune urma să fie formată prin fuziunea Întreprinderii Silvice Chișinău și a Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice. Decizia a nemulțumit însă conducerea Întreprinderii Silvice din capitală, care a contestat-o la Curtea de Apel Chișinău. În urma demersului înaintat, instanța a constatat anumite încălcări și a dispus anularea hotărîrii de comasare a celor două instituții.

Directorul „Moldsilva” califică însă decizia Curții drept nejustificată și susține că o va ataca la Curtea Supremă de Justiție. Potrivit lui, hotărîrea Guvernului privind unificarea celor două întreprinderi este perfect legală și conformă cu strategia de reformare a sectorului forestier.

„Această hotărîre nu a dus niciun prejudiciu întreprinderii. A fost o hotărîre pentru a îmbunătăți situația, nu a o înrăutăți. Nu știu de ce se vehiculează că vrem să lichidăm întreprinderea, să o privatizăm – sînt niște discreditări, denigrări. Vreau să vă spun că nu am acest scop. Urmăm pașii în conformitate cu decizia Guvernului. Dacă era o încălcare, din start inițiativa avea să fie respinsă”, a opinat Chitoroagă.

Precizăm că la începutul lunii mai curent, Guvernul a adoptat o hotărîre privind crearea subdiviziunii Întreprinderea de Stat “Întreprinderea silvo-didactică Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice“. Scopul de bază al acestei instituții ține de perfecționarea cadrelor în domeniul silvic și al cinegeticii, pregătirea bazei pentru cercetare și crearea poligoanelor didactice pentru instituțiile de învățămînt mediu și superior din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?