X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Lucinschi: Legea va obliga mass-media să facă publice numele proprietarilor

22 sep. 2014,, 17:15   Politică
5214 1
Foto: vedomosti.md
Proiectul de lege privind la transparenţa proprietăţii mass-media va fi adoptat în lectură finală săptămîna curentă. Acest lucru a fost declarat de către Chiril Lucinschi, preşedintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, ştiinţă, tineret, sport şi mass-media, la un club de presă organizat de către Centrul pentru Jurnalism Independent, relatează NOI.md cu referire la TV7.

Deputatul a spus că săptămîna trecută, comisia parlamentară a aprobat raportul proiectului cu amendamentele propuse. Potrivit lui Chiril Lucinschi, varianta finală a proiectului va fi mai echilibrat şi mai explicit. În conformitate cu unul dintre amendamentele propuse de către deputaţi, la documentele organizaţiilor de difuzare trebuie anexată o copie a buletinului de identitate sau a oricărui alt document, care dovedeşte identitatea proprietarului sau proprietarilor instituţiei.

Proiectul de lege privind transparenţa proprietăţii mass-media obligă instituţiile mass-media să facă publice numele proprietarului sau proprietarilor, inclusiv cota de participare a acestora în capitalul social, lista membrilor consiliului şi numele administratorului. Proiectul a fost votat în prima lectură în luna iulie anul curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?