Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ion Diacov: Judecătorii creează obstacole procurorilor (VIDEO)

23 sep. 2014,, 10:10   Politică
7316 6
Foto: noi.md
Procurorul municipiului Chișinău Ion Diacov susține că în Republica Moldova banii proveniți din activitățile criminale sînt folosiți în coruperea funcționarilor publici. Dezvăluirea a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă, în care acesta a vorbit despre fenomenul „afacerilor cu droguri” din țara noastră, relatează NOI.md.

„Oficial, de organele de drept au fost ridicate de la realizatorii de droguri peste 177 de kilograme de substanțe narcotice, în sumă de circa 181 de milioane de lei, ceea ce constituie a zecea partea din suma reală care se încasează din această activitate. Nu este un secret că acești bani sînt îndreptați spre coruperea funcționarilor de diferit nivel”, a relatat procurorul.

Mai mult, Ion Diacov afirmă că în ultimul timp se atestă tot mai multe cazuri în care traficanții de droguri sînt acoperiți de către judecători, prin emiterea unor decizii ilegale. Procurorul municipiului a făcut referire la cîteva cazuri în care persoanele învinuite de comercializarea drogurilor au scăpat de închisoare. În acest sens, afirmă procurorul, asupra judecătorilor continuă să planeze suspiciuni de corupție, ceea ce denotă că reforma justiției nu este eficientă.

„Deși Procuratura municipiului depune mari eforturi în vederea contracarării activității infracționale de circuit de droguri, întîlnește obstacole, uneori chiar rezistență din partea judecătorilor la stabilirea pedepselor penale, în acest mod fiind redusă la net străduința procurorilor”, spune Ion Diacov.

Acesta a ținut să precizeze că, deși a sesizat de nenumărate ori Consiliul Superior al Magistraturii și Procuratura Generală pe marginea acestor abuzuri din partea judecătorilor, reacția instituțiilor a fost una inadecvată.

Precizăm că anterior, procurorul capitalei a acuzat un subaltern de-al său și un judecător de complicitate la comiterea unei ilegalități puse la cale cu scopul de a-l scăpa de pușcărie pe un traficant de droguri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?