Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Oficii ale unor autorităţi de supraveghere din Rusia ar putea să apară la Tiraspol

19 sep. 2014,, 17:20   Societate
4824 1
Foto: president.gospmr.ru
Oficii ale unor autorităţi de supraveghere din Rusia ar putea să apară, în curînd, la Tiraspol. Agenţia "Infotag" comunică, cu referire la presa locală, că subiectul a fost discutat la întrevederea de vineri a producătorilor agricoli din Transnistria cu Dmitri Loskutov, asistentul vicepremierului Guvernului Federaţiei Ruse.

Şeful delegaţiei ruse a declarat că a sosit la Tiraspol pentru a le asigura agenţilor economici transnistreni condiţii favorabile pentru livrări de produse de calitate pe pieţele din Rusia. Potrivit lui, deja se lucrează la elaborarea mecanismului de eliminare a efectelor includerii produselor transnistrene în embargoul asupra produselor moldoveneşti către Rusia. Oficialul a subliniat că, în acest context, la Tiraspol ar putea fi inaugurate reprezentanţe ale autorităţilor "Rosacreditaţia" şi "Rossertificaţia", care să verifice la faţa locului calitatea, să certifice produsele şi să perfecteze acte pentru livrări către Rusia.

"Am convenit ca specialişti de la "Rosacreditaţia" şi "Rossertificaţia" să efectueze, în perioada imediat următoare, o vizită de studiu. Considerăm că nu există vreo piedică juridică pentru inaugurarea reprezentanţei acestora în Transnistria, conform legislaţiei Federaţiei Ruse. Studiem eventualitatea funcţionării instanţei ruse de certificare pe baza laboratoarelor din Transnistria", le-a spus jurnaliştilor Maia Parnas, vicepreşedinta guvernului transnistrean.

Loskutov şi experţii autorităţilor de supraveghere ruse au răspuns la întrebările oamenilor de afaceri din regiune, interesaţi de procedurile de perfectare a actelor care stabilesc regulile de export şi rigorile pentru produse, dar şi metodele de percepere a taxelor vamale. Joi, experţii ruşi au vizitat şi Găgăuzia.

În prezent, Rusia a făcut deja derogări de la embargo, pentru produsele vinicole din Găgăuzia şi Transnistria, care, spre deosebire de produsele altor întreprinderi din Moldova, se exportă în Federaţia Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?