X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Asistenţii sociali îşi sărbătoresc ziua profesională (VIDEO)

19 sep. 2014,, 16:10   Societate
4189 0
Foto: noi.md
Astăzi, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua lucrătorilor din sfera protecţiei sociale a populaţiei. Cu acest prilej, aproximativ 1400 de asistenţi sociali s-au reunit la Palatul Naţional al Republicii. La manifestare au participat şi reprezentanţi ai conducerii ţării.

Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a menţionat că sistemul de protecţie socială din Republica Moldova, care include două componente: de asigurări sociale şi de asistenţă socială, a parcurs o cale dificilă. O realizare semnificativă în anii precedenți a fost îmbunătăţirea cadrului legal.

«A fost creată o bază juridică solidă pentru adopţii naţionale şi internaţionale, drepturile copiilor, a fost adoptată Legea privind protecţia specială a copiilor aflaţi în situaţie de risc şi a copiilor separaţi de părinţi, a fost elaborat un sistem de dezvoltare a serviciilor sociale», a remarcat ministrul.

În prezent, Casa Naţională de Asigurări Sociale oferă servicii pentru 663 de mii de pensionari, 186 de mii de oameni cu dizabilităţi, circa 20 de mii de familii primesc asistenţă în timpul sezonului rece, 30-40 de mii de familii primesc ajutor social.

În Republica Moldova, Ziua Lucrătorilor din sfera protecţiei sociale a populaţiei este sărbătorită al 13-lea an la rînd. În total, în Moldova, în domeniul protecţiei sociale sînt angajaţi aproximativ 5 mii de lucrători, dintre care 1300 sînt asistenţi sociali.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?