X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

„Rosselhoznadzor” a anunțat condițiile anulării embargoului la importul de fructe din Moldova

18 sep. 2014,, 09:45   Economie
5039 0
Foto: abcnews.md
„Rosselhoznadzor” a anunțat condițiile anulării embargoului la importul de fructe din Republica Moldova, informează NOI.md. Potrivit serviciului fitosanitar rus, șeful ”Rosselhoznadzor”, Serghei Dankvert, a menționat în cadrul negocierilor cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, că anularea interdicțiilor temporare la importul producției vegetale din Moldova este posibilă doar cu condiția asigurării securității fitosanitare a producției livrate. Însă Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova nu poate garanta acest lucru, deoarece serviciul respectiv de control se află în subordinea Guvernului.

În acest sens, în opinia părții ruse, garanțiile trebuie oferite de organele competente, însă acest lucru nu a fost făcut deocamdată.

În cadrul întrevederii s-a menționat că, în prezent, Moldova se confruntă cu mari probleme la vînzarea merelor, fapt ce a dus la nemulțumirea producătorilor și compensații esențiale din partea statului. Totodată, Vasile Bumacov i-a asigurat pe reprezentanții ruși că Moldova consideră inoportună alăturarea la sancțiunile impuse de UE.

În cadrul discuțiilor a fost abordată și problema reexportului producției din UE în Rusia prin teritoriul Moldovei. Partea moldovenească a promis să contracareze asemenea cazuri ilegale.

După întrevederea cu Serghei Dankvert, Vasile Bumacov a declarat că situația cu exportul merelor moldovenești în Rusia va deveni clară în decurs de o lună.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?