Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Au fost anunțați cîștigătorii Festivalului Național al Cărții și Lecturii (VIDEO)

12 sep. 2014,, 17:18   Societate
2036 0
Foto: noi.md
Pe 12 septembrie, în sala Bibliotecii Naționale „B.P. Hașdeu” a avut loc închiderea solemnă a ediției a IV-a a Festivalului Național al Cărții și Lecturii, la care a participat prima doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti, informează NOI.md.

În anul 2014 festivalul a fost dedicat integrării europene a Republicii Moldova și Anului Dumitru Matcovschi. În cadrul acestuia au avut loc diverse concursuri, în rezultatul cărora a fost stabilit cel mai activ cititor, cea mai activă familie, cel mai bun material video pentru promovarea lecturii, cel mai original proiect de promovare a cărților pe internet (crearea site-urilor, blogurilor, comunităților virtuale etc.).

Pe 12 septembrie au fost anunțate numele cîștigătorilor din diferite colțuri ale Moldovei. Potrivit Margaretei Timofti, anul acesta a fost interesant să se afle care este cea mai activă familie la citit, deoarece „este foarte important că lectura începe anume în familie, din copilărie”.

Cele mai active în domeniul lecturii s-au dovedit a fi familiile din Rezina, Drochia și Ocnița. Cei mai activ cititori au fost numiți locuitorii raioanelor Telenești, Ocnița, Strășeni și Ialoveni.

Poetesa și criticul literar Maria Șleahtițchi le-a povestit oaspeților și elevilor de la liceul „Prometeu”, prezenți în sală, despre rolul lecturii în viața ei. De asemenea, ea numit 10 cărți care au impresionat-o, după ce ea a fost «nominalizată» de către poetul și istoricul Mircea Ciobanu.

Printre acestea au fost: „Făt-Frumos şi Ileana Consînzeana”, „Frunze de dor”, „Venea o moară pe Siret” etc.

Închiderea Festivalului Național de Carte și Lectură a avut loc în toate localitățile țării dotate cu biblioteci.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?