X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Opt localităţi au obţinut acces la traseul naţional M3

12 sep. 2014,, 09:42   Economie
3886 0
Foto: mold.su
Satele Sagaidac, Batîr, Mihailovca, Selemet, Porumbrei, Suric, Codreni şi Satul Nou au acces la traseul naţional M3 prin intermediul drumului Porumbrei-Sagaidac, reabilitat recent. Ceremonia de dare în exploatare a drumului a avut loc joi.

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, a menţionat că reabilitarea drumului va ajuta circa 15 mii de persoane să ajungă la traseul M3, parcurgînd distanţa spre capitală într-un timp mai scurt. Totodată, producătorii îşi vor transporta mai uşor legumele şi fructele spre pieţele din capitală.

"Sînt exact 20 de ani de cînd ultima dată a fost reparată această porţiune de drum. Pentru reabilitarea traseului, din Fondul naţional pentru dezvoltare regională (FNDR) au fost alocați 16 milioane de lei", a menţionat Răducan. Lucrările de reabilitare au fost realizate de compania ACIT-TRANS. Viceprim-ministrul, preşedintele Consiliului Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale, Andrian Candu, a menţionat că acest sector de drum este binevenit pentru cei circa 150 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în regiune.

"Acest drum a fost reconstruit într-o perioadă de timp de opt luni. Pînă la sfîrşitul anului urmează a fi deschise pentru circulaţie şi alte drumuri locale şi regionale. În total, în acest an, din FNDR, pentru construcţia şi reconstrucţia drumurilor a fost alocată suma de circa 90 de milioane de lei", a precizat Andrian Candru.

În acest an, din Fondul naţional de dezvoltare regională au fost alocaţi circa 187 de milioane de lei pentru realizarea a 34 de proiecte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?