X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Compania care administrează Aeroportul Chişinău are un consiliu de administrație

11 sep. 2014,, 12:30   Economie
3644 0
Foto: noi.md
Compania "Avia Invest", care gestionează activitatea Aeroportului Chişinău, comunică despre începutul activităţii Consiliului de administrație. Într-un comunicat al companiei, citat de "Infotag" se spune că "acesta a fost instituit în vederea eficientizării şi consolidării procesului de gestionare a Aeroportului Internaţional Chişinău, dar şi pentru supravegherea realizării obligaţiilor de concesiune privind investiţiile".

Din Consiliul de administrație al SRL "Avia Invest" fac parte: Petru Jardan, director general "Avia Invest", Tatiana Semionova, membru al consiliului SATD "Habarovskii aeroport", Iaroslav Asirov, membru al consiliului SATD "Habarovskii aeroport", Boris Salov, consilier al directorului general "Avia Invest", Mihail Fiodorov, reprezentant al asociaţilor.

Totodată, în Consiliul de administrație al SRL "Avia Invest" au intrat reprezentanţii celor mai importanţi participanţi în activitatea operaţională AIC. Aceştia sînt Arcadie Ciochina, director general SA "Aeroport Handling" şi Ilan Șor, director general SRL "Dufremol", companie care închiriază cele mai mari spaţii din cadrul AIC, asigurînd 60% din veniturile non-aeronautice ale aeroportului.

Pe 31 august 2013, SRL "Avia Invest" a luat în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău, pe un termen de 49 de ani, luînd asupra sa obligaţiunea de a investi în dezvoltarea infrastructurii aeroportului 244,2 milioane de euro. Tranzacţia a fost supusă criticilor dure din partea politicienilor moldoveni, a presei, precum şi a organismelor internaţionale, care au acuzat autorităţile că aeroportul a fost concesionat companiei ruseşti în condiţii nestransparente şi fără organizarea unui concurs internaţional.

Din mai 2014, chiar înainte de termenele stipulate în contractul de concesiune, a fost începută asimilarea primei tranşe de investiţii, în mărime de 45,1 milioane de euro. Această etapă presupune construcţia unei parcări multietajate (care a început în iunie a.c.), dezvoltarea infrastructurii aeroportului, reconstrucţia terminalului (care se află deja în etapă de proiectare), modernizarea pistei de decolare-aterizare ş.a.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?