Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Alți doi inculpați acuzați de pregătirea acțiunilor subversive au fost dați pe mîna justiției

11 sep. 2014,, 10:40   Societate
2515 2
Foto: noi.md
Procuratura Generală a finalizat şi expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a încă doi tineri, reţinuţi la finele lunii iunie curent pentru pregătirea acţiunilor de destabilizare a ordinii în stat, notează NOI.md.

Tinerii sînt învinuiți de trădare de patrie, recrutarea, instruirea şi acordarea suportului serviciilor secrete străine în scop terorist, pregătirea unor formaţiuni paramilitare ilegale.

Investigaţiile în acest caz au început în iunie, cînd Procuratura în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au reţinut patru persoane bănuite de pregătirea unor activităţi cu caracter subversiv şi anticonstituţional, ce ar putea dauna securităţii de stat şi integrităţii teritoriale a ţării.

La începutul lunii august, doi complici ai inculpaţilor au fost condamnaţi la cîte 5 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Cei doi inculpaţi şi-au recunoscut vina și au colaborat cu organul de anchetă, divulgînd numele complicilor şi alte detalii relevante.

Oamenii legii și reprezentanții SIS-ului continuă investigațiile pe marginea acestui caz în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?